Patatje oorlog

31 Oktober | 2013

Patatje oorlog, de verfilming van Een kleine kans, wordt aanstaande zondag 3 november om 9.00 uur uitgezonden door de NCRV.

 

Best Children's Feature Film

18 April | 2012

Patatje Oorlog/Taking Chances heeft de Best Children's Feature Film Award gewonnen op het International Children's Film Festival in Lucknow, India.

Komend weekend wordt de film in China vertoond tijdens het internationale filmfestival van Beijing en eind deze maand doet Patatje Oorlog mee in de hoofdcompetitie van het Kristiansand International Children's Festival in Noorwegen.

   

Barnefilmfestivalen i Kristiansand

12 April | 2012

Patatje Oorlog /Taking Chances is een van de zeven Nederlandse films die geselecteerd zijn voor het internationale kinderfilmfestival in het Noorse Kristiansand (Barnefilmfestivalen i Kristiansand). Het jeugdfilmfestival zal gehouden worden van 24 tot 28 april.

   

ECFA Award

22 Maart | 2012

Taking chances

De verfilming van Een kleine kans heet in Nederland Patatje Oorlog en draait in het buitenland onder de titel Taking Chances.
De film is bekroond met de European Children Film Association (ECFA) Award voor Best European Film tijdens het BUFF Filmfestival in Malmö.
Deze prijs wordt uitgereikt op verschillende Europese jeugdfilmfestivals. De jury bekroont de beste Europese Film in competitie.
BUFF - the International Children and Young People’s Film Festival - in Malmö is opgericht in 1984 en één van de belangrijkste Europese filmfestivals voor jeugdfilms.
Het gaat goed met Patatje Oorlog. Tijdens Cinekid 2011 de openingsfilm, gekozen tot Beste Nederlandse Kinderfilm en begin dit jaar bij de officiële selectie van het Generation Kplus programma van de Berlinale (Internationale Filmfestival van Berlijn). En nu de ECFA Award.

   

Berlinale

15 December | 2011

Patatje oorlog, de verfilming van Een kleine kans, is geselecteerd voor de 62e editie van het International Filmfestival van Berlijn. Patatje oorlog (Taking chances) draait in het Generation Kplus programma en maakt zo kans op de Kristallen Beer en de Grand Prix of the Deutsches Kinderhilfswerk. De Berlinale 2012 vindt plaats van 9 t/m 19 februari.

   

Film

12 Juli | 2011

De verfilming van Een kleine kans gaat Patatje oorlog heten.
De film zal op 12 oktober het Cinekid Festival openen.

   

Sociale media

01 April | 2011

Een kleine kans film

Nieuws over de verfilming van Een kleine kans is te volgen via Facebook, Twitter en Hyves.

   

Film

26 Februari | 2011

Zondag 20 februari zijn de opnamen van de verfilming van Een Kleine Kans gestart. De regie is in handen van Nicole van Kilsdonk. Lotte Tabbers schreef het scenario.

De 10 jarige Pippa Allen speelt de rol van Kiek. Haar ouders worden gespeeld door Johnny de Mol en Rifka Lodeizen. Ruben van der Meer is te zien in de rol van Kiek's leraar en Leny Breederveld speelt haar oma.
De gedachtewereld van Kiek wordt met stop motion animatie verbeeld.

De opnamen lopen tot begin april. Een Kleine Kans wordt geproduceerd door Lemming Film in co productie met de NCRV en het Belgische productiebedrijf A Private View. De film komt tot stand met steun van het Nederlands Fonds voor de Film, het Vlaams Audiovisueel Fonds en het CoBO Fonds. A-Film brengt Een Kleine Kans begin 2012 uit in de Nederlandse bioscopen.

   

Film

02 September | 2010

De filmrechten van Een kleine kans zijn verkocht aan Lemming Film. Er is een subsidie toegekend door het Filmfonds. Lotte Tabbers schreef het scenario en Nicole van Kilsdonk gaat regisseren. Als alles volgens plan verloopt, gaat de film volgend jaar in roulatie.