Film

12 Juli | 2011

De verfilming van Een kleine kans gaat Patatje oorlog heten.
De film zal op 12 oktober het Cinekid Festival openen.

   

Nieuw boek en nieuwe vertalingen

10 Juni | 2011

mijn opa en ik en het varken Oma

Mijn opa en ik en het varken Oma is verschenen.

Verder werden er een paar vertalingen gepubliceerd.
Moeder nummer nul is er nu in het Engels.
Een kleine kans is er nu in het Turks en het Portugees. En er is een nieuwe Australische editie uitgekomen bij Allen & Unwin.

   

Assepoester

30 Mei | 2011

Assepoester

Assepoester is twee keer in het nieuw gestoken.
In samenwerking met de NRC verscheen een verzamelbox met verschillende sprookjes cd's die eerder los door uitgeverij Gottmer werden uitgegeven. Daarin is Assepoester te vinden.
Verder verscheen er een nieuwe editie op groter formaat.

   

Berlijn

04 April | 2011

De komende zes weken verblijf ik in hotel Bleibtreu in Berlijn als writer in residence. Ik ben de hotelschrijver en ik word hier erg verwend.
Hotel Bleibtreu nodigt, in samenwerking met het Internationale Literatuur Festival Berlijn, schrijvers van over de hele wereld uit. Het is een tweejarig project. Op de balie staat een portret van de schrijver die aan de beurt is.
Af en toe schrijf ik een stukje op dit weblog. Verder werk ik hard aan een nieuw boek. En natuurlijk ga ik Berlijn verkennen.

   

Sociale media

01 April | 2011

Een kleine kans film

Nieuws over de verfilming van Een kleine kans is te volgen via Facebook, Twitter en Hyves.

   

Film

26 Februari | 2011

Zondag 20 februari zijn de opnamen van de verfilming van Een Kleine Kans gestart. De regie is in handen van Nicole van Kilsdonk. Lotte Tabbers schreef het scenario.

De 10 jarige Pippa Allen speelt de rol van Kiek. Haar ouders worden gespeeld door Johnny de Mol en Rifka Lodeizen. Ruben van der Meer is te zien in de rol van Kiek's leraar en Leny Breederveld speelt haar oma.
De gedachtewereld van Kiek wordt met stop motion animatie verbeeld.

De opnamen lopen tot begin april. Een Kleine Kans wordt geproduceerd door Lemming Film in co productie met de NCRV en het Belgische productiebedrijf A Private View. De film komt tot stand met steun van het Nederlands Fonds voor de Film, het Vlaams Audiovisueel Fonds en het CoBO Fonds. A-Film brengt Een Kleine Kans begin 2012 uit in de Nederlandse bioscopen.

   

Herhúsið

03 November | 2010

Scheepswand De komende weken verblijf ik als writer in residence in Herhúsið in Siglufjörður. Ik werd in dit kleine plaatsje in het noorden van IJsland hartelijk ontvangen. Het sneeuwt en waait en het huis kraakt, maar verder gaat alles goed. In het Haringmuseum is een schat aan informatie te vinden. Ik mag komen wanneer ik wil en in mijn eentje rondstruinen. Het museum heeft al verschillende prijzen gewonnen en krijgt er van mij een bij: een medaille voor het omgaan met bezoekende schrijvers.

Vandaag zat ik in de buik van een oud haringschip dat in een grote museumloods ligt. Een mooiere schrijfplek is moeilijk te vinden.

   

Reykjavík en Siglufjörður

23 Oktober | 2010

Vanaf 24 oktober werk ik op IJsland aan een nieuw boek. Eerst in Reykjavík en later in Herhúsið, een schrijvershuis in Siglufjörður. De rest van het gezin blijft thuis.
Voor deze reis kreeg ik een beurs van het Nederlands Letterenfonds.

   

Internationales Literaturfestival Berlin

10 September | 2010

Van 14 -19 september zal ik aanwezig zijn op het Internationales Literaturfestival Berlin.
Daar verheug ik me op.
Meer informatie is te vinden op de website van het festival.

   

Film

02 September | 2010

De filmrechten van Een kleine kans zijn verkocht aan Lemming Film. Er is een subsidie toegekend door het Filmfonds. Lotte Tabbers schreef het scenario en Nicole van Kilsdonk gaat regisseren. Als alles volgens plan verloopt, gaat de film volgend jaar in roulatie.