Istanbul Tanpınar Literature Festival

26 September | 2012

ITEF

Dit jaar zal ik voor de tweede keer te gast zijn op het Istanbul Tanpınar Literature Festival (ITEF). En omdat ik van de eerste keer weet dat het een fijn festival is, verheug ik me.

Ik zal lezingen geven in Istanbul en Izmir.
Het ITEF werkt nauw samen met Het Nederlands Letternfonds. Meer informatie hier en hier.

   

Dedem ve Ben

Dedem ve ben

De Turkse vertaling van Mijn opa en ik en het varken Oma is verschenen bij uitgeverij Hayykitap.
Dedem ve Ben, Instanbul, Hayykitap, 2012. Vertaald door Burak Sengir

   

e-boek en herdruk

Oversteken is er nu als e-boek.
Ook Een kleine kans en Moeder nummer nul zijn als e-boek verkrijgbaar.
Mijn opa en ik en en varken oma krijgt een derde druk.

(Ik heb het even nagekeken. Het Groene Boekje vindt e-boek en e-book goed. Op het web is het een zooitje: Ebook en Eboek. E-book en E-boek en ebook en eboek.)

   

Vlag en Wimpel

11 Juni | 2012

Mijn opa en ik en het varken Oma heeft vandaag een Vlag en wimpel gekregen!

   

Mijn opa en ik en het varken Oma

24 Mei | 2012

Mijn opa

De rechten van Mijn opa en ik en het varken Oma zijn verkocht aan Duitsland (Bloomsbury), Frankrijk (Flammarion) en Turkije (Hayykitap).

   

Best Children's Feature Film

18 April | 2012

Patatje Oorlog/Taking Chances heeft de Best Children's Feature Film Award gewonnen op het International Children's Film Festival in Lucknow, India.

Komend weekend wordt de film in China vertoond tijdens het internationale filmfestival van Beijing en eind deze maand doet Patatje Oorlog mee in de hoofdcompetitie van het Kristiansand International Children's Festival in Noorwegen.

   

Barnefilmfestivalen i Kristiansand

12 April | 2012

Patatje Oorlog /Taking Chances is een van de zeven Nederlandse films die geselecteerd zijn voor het internationale kinderfilmfestival in het Noorse Kristiansand (Barnefilmfestivalen i Kristiansand). Het jeugdfilmfestival zal gehouden worden van 24 tot 28 april.

   

ECFA Award

22 Maart | 2012

Taking chances

De verfilming van Een kleine kans heet in Nederland Patatje Oorlog en draait in het buitenland onder de titel Taking Chances.
De film is bekroond met de European Children Film Association (ECFA) Award voor Best European Film tijdens het BUFF Filmfestival in Malmö.
Deze prijs wordt uitgereikt op verschillende Europese jeugdfilmfestivals. De jury bekroont de beste Europese Film in competitie.
BUFF - the International Children and Young People’s Film Festival - in Malmö is opgericht in 1984 en één van de belangrijkste Europese filmfestivals voor jeugdfilms.
Het gaat goed met Patatje Oorlog. Tijdens Cinekid 2011 de openingsfilm, gekozen tot Beste Nederlandse Kinderfilm en begin dit jaar bij de officiële selectie van het Generation Kplus programma van de Berlinale (Internationale Filmfestival van Berlijn). En nu de ECFA Award.

   

Best verzorgde boeken 2011

28 Februari | 2012

Assepoester

Van het cd boek Assepoester bestaan verschillende edities. Deze editie is opgenomen in de lijst van de Best verzorgde boeken 2011. In het najaar zal het Stedelijk Museum Amsterdam de Best Verzorgde Boeken 2011 exposeren.
Dan verschijnt ook de catalogus The Best Dutch Book Designs 2011. Later volgen diverse exposities in binnen- en buitenland.

   

White Ravens

22 Februari | 2012

Ieder jaar stelt de Internationale Jugendbibliothek in München een internationale collectie jeugdboeken samen. De White Ravens. Specialisten kiezen boeken die volgens hen bredere aandacht verdienen. Deze boeken worden tentoongesteld op de Bologna Book Fair.
Zwaan laat het waaien is geselecteerd voor de White Ravens 2012.