Luchs december

14 December | 2015

Luchs

Onlangs verscheen de Duitse vertaling van De regels van drie:
Opi Kas, die Zimtziegen und ich - Hamburg, Aladin Verlag, 2015. Vertaald door Meike Blatnik. Geïllustreerd door Joëlle Tourlonias.
Het boek werd deze maand bekroond met een Luchs. Radio Bremen en dagblad Die Zeit kiezen iedere maand een nieuw verschenen titel. Uit de twaalf maandbekroningen wordt de Luchs van het jaar gekozen.

   

Brazilië

25 September | 2015

Op de website van Het Nederlands Letterenfonds is een weblogartikel te lezen over mijn ervaringen in Brazilië. Lees ook het verslag van Janny van der Molen. Ilan Brenman, een Braziliaanse kinderboekenschrijver besprak Um fio de Esperança, de Portugese vertaling van Een kleine kans in een radioprogramma. Voor wie Portugees kan verstaan, de uitzending is hier online te beluisteren.

   

Café Amsterdã

14 Augustus | 2015

Café Amsterdã

Van 26 augustus tot 5 september zal ik deelnemen aan het festival Café Amsterdã in São Paulo en Rio de Janeiro in Brazilië. Het festival staat in het teken van Nederlandse literatuur en film en is georganiseerd door het Nederlands Letterenfonds en EYE International. Auteurs treden op, er is een filmprogramma (ook Patatje Oorlog wordt vertoond) en er is een expositie met hedendaagse Nederlandse kinderboekillustraties. Hier meer informatie over het festival en de deelnemers.

   

Jubileumeditie

12 Augustus | 2015

Dit jaar viert uitgeverij Querido haar honderdjarig bestaan. Om dat te vieren is er een serie van acht jubileumedities verschenen.

Een van de jubileumboeken is de zesde druk van De regels van drie en daar ben ik blij mee.
De andere boeken zijn van Guus Kuijer, Bart Moeyaert, Joke van Leeuwen, Marlene van Niekerk, Hella S. Haasse, Bernlef en Doeschka Meijsing.

Deborah van der Schaaf en Marry van Baar verzorgden de omslagen en de vormgeving.

   

Prix Chronos 2015

12 Augustus | 2015

Mein Opa und ich und ein Schwein namens Oma, de Duitse vertaling van Mijn opa en ik en het varken Oma heeft de Zwitserse Prix Chronos 2015 gewonnen in de categorie junioren. In de categorie senioren ging de prijs naar het boek Pardon Monsieur ist dieser Hund blind? van Hervé Jaouen.

   

Prix Chronos

18 Maart | 2015

Mein Opa und ich und ein Schwein namens Oma, de Duitse vertaling van Mijn opa en ik en het varken Oma, is genomineerd voor de Zwitserse Prix Chronos 2015. Het Schweizerische Institut für Kinder- und Jugendmedien (SIKJM) selecteerde vijf titels.

De Prix Chronos is een publieksprijs georganiseerd door Pro Senectute Schweiz in samenwerking met Pro Juventute en draait om het contact tussen oud en jong - senioren en junioren.
De bekroningen worden op 23 april bekend gemaakt

   

Pravila treh

09 Maart | 2015

Pravila treh, De Sloveense vertaling van De regels van drie, is verschenen bij uitgeverij Miš.

Pravila treh -Dob pri Domžalah, Miš, 2015.
Vertaald door Katjuša Ručigaj.

   

Theatersalon

21 November | 2014

Zondag 23 november zal ik te gast zijn in De Theatersalon van Het Zaantheater. Aanvang 16.00 uur. Toegang vrij.

   

Hoogeveen - Siglufjörður

03 Oktober | 2014

Begin oktober zal ik te gast zijn op het Mýrin festval / Mooreland children’s and youth literature festival n Reykjavik. Aansluitend reis ik naar Siglufjörður waar ik aan een project ga werken dat ik samen met Lieke van Duin en de Bibliotheek Hoogeveen heb opgezet. Richard de Wal en leesconsulentes Suze Mendes en Ilse Blauw legden contact met CBS Het Palet in Hoogeveen. Die klas koppelden we aan de Grunnskóli Fjallabyggðar in Siglufjörður. De leerlingen hebben contact via een besloten weblog en werken aan creatieve opdrachten die met IJsland en Nederland te maken hebben. Ik ben met veel plezier go-between...

   

Quergelesen

29 September | 2014

In de september uitzending van het Duitse tv programma Quergelesen werd Mijn opa en ik en het varken Oma besproken.