Zilveren Griffel

22 Juni | 2023

griffel2023

Heel fijn nieuws. De kaarten van madame Petrova is bekroond met een Zilveren Griffel.
Uit het juryrapport:
De kaarten van madame Petrova is behalve een tocht door en langs bossen en landerijen ook een reis door de schoonheid van taal. Wat dat betreft is het smullen geblazen. Bijna iedere zin is mooi, de beschrijvingen zijn raak en de details zijn relevant en goed gekozen. Hof toont haar stilistische meesterschap op de vierkante centimeter. Marjolijn Hof schreef een boek dat ingehouden en enerverend tegelijk is. Het secuur vertelde verhaal is tijdloos en ontroerend, maar het is met name de geheel eigen sfeer die De kaarten van madame Petrova de allure van een klassieker geeft. Je wilt doorlezen, het verhaal moet niet stoppen.

Een overzicht van alle Griffels en Penselen van dit jaar vind je hier.

 

De nachtlantaarns van meneer Makkelie

10 November | 2022

De%20nachtlantaarns%20van%20meneer%20makkelieweb

Deze week verscheen bij uitgeverij Hoogland & Van Klaveren De nachtlantaarns van meneer Makkelie. Een boek dat begon met prenten van Alice Hoogstad. Dertien verschillende auteurs schreven er een droomverhaal bij. Ik schreef het verhaal Niet hebben maar doen.

   

Kamer 23

10 November | 2022

kamer%2023

   

De kaarten van madame Petrova

09 November | 2022

madame%20Petrova

De kaarten van madame Petrova is het zelfstandig te lezen vervolg op Lepelsnijder. Het boek ligt sinds vorige week in de winkels. Het omslagbeeld en de illustraties werden ook dit keer gemaakt door Annette Fienieg.

   

Nederland leest junior

04 Juli | 2022

deregelsvandrieklein

De regels van drie is uitgekozen als boek voor Nederland Leest Junior 2022. Het thema dit jaar is Oud worden, jong blijven.
Voor volwassenen is een boek van Yvonne Keuls uitgekozen: Mevrouw mijn moeder.
Van De regels van drie zijn inmiddels bijna honderdduizend exemplaren besteld.
Meer informatie over de campagne vind je hier.
Een interview over het thema is op de website van Hebban te lezen.

   

Het boek van alle mensen, dieren en dingen

22 Mei | 2022

hetboekvanalleklein

Uitgeverij Querido viert de vijftigste verjaardag van het kinderboekenfonds met een dikke verzamelbundel bomvol verhalen, gedichten en illustraties. Dingendag is er in te vinden, een verhaal uit Mijn opa en ik en het varken Oma. Met illustraties van Judith Ten Bosch. Verder een fragment uit Een kleine kans.

Het is een prachtig boek geworden!